گروه معماری داتیس

طراحی ساختمان اداری

طراحی ساختمان اداری:ساختمان اداری شامل واحدهای مختلفی می شود که شرکت ها و بیزینس های مختلف در آن به فعالیت می پردازند. علاوه بر اینکه تمامی اصول اولیه طراحی پلان ساختمانی در طراحی پلان ساختمان اداری نیز رعایت می شود، چند نکته کلیدی دیگر نیز وجود دارد که با رعایت آن می توان تضمین کرد تمامی واحدهای موجود در یک ساختمان اداری، استاندارد و اصولی طراحی شده اند. در ادامه به چند نکته درباره اصول طراحی پلان ساختمان اداری اشاره خواهیم کرد.

چه نکاتی در طراحی پلان ساختمان اداری اهمیت دارد: اگرچه امروزه اغلب واحدهای اداری به شکل فلت (flat) طراحی می شوند تا در نهایت هر کسب و کاری بتواند با توجه به نیاز خود آن را پارتیشن بندی کرده و پلان مخصوص به خودش را داشته باشد، اما در هر حال یک ساختمان اداری نیز همانند یک ساختمان مسکونی نیاز به یک نقشه اولیه دارد که برخی فضاها در آن مشخص شود. در این پلان اولیه برای یک ساختمان اداری نیز باید برخی نکات رعایت شود.

  1. فضای موجود در یک واحد اداری :سایز واحد اداری برای بسیاری از کسب و کارها مهم است. هرچند در یک ساختمان اداری لزوما تمامی واحدها یک اندازه نیستند و می توان در طراحی پلان ساختمان اداری، واحدهای آن را در سایزهای مختلفی طراحی کرد تا نیازهای کسب و کارهای کوچک و بزرگ را به یک اندازه برطرف کند. اما این مساله نباید موجب شود یکی از واحدهای ساختمان اداری خیلی کوچک بوده یا نیازهای اولیه آن از جمله نور طبیعی یا پنجره کافی و تهویه مناسب برطرف نشود. بنابراین مهم است که به تعداد کارمندانی که در یک دفتر کار مشغول به کار می شوند، فضایی که به صورت استاندارد به خود اختصاص می دهند و نیازهای اولیه آن ها توجه کرد تا بتوان به خوبی چه پلان اداری کوچک چه یک نقشه ساختمانی بزرگ طراحی کرد.اگر خودتان یک واحد فلت را پارتیشن بندی می کنید، باید به سایز فضاهایی که به واحدهای مختلف اختصاص می دهید توجه داشته باشید. این کار را با توجه به اندازه استاندارد میزهای کار، فضای استاندارد مورد نیاز برای هر فرد و راحتی تردد آن ها انجام دهید.
  2. جلوگیری از ورود سر و صدا به دفتر کار:هیچ فردی علاقه ندارد در میان سر و صدا مشغول به کار شود. در هر حال کارمندان برای تمرکز نیاز به سکوت و آرامش خواهند داشت که این نکته باید در طراحی پلان ساختمان اداری رعایت شود. برای این کار می توان واحدها را طوری نقشه کشی کرد که دفاتر کار و محیط هایی که در طراحی اولیه برای کارمندان در نظر گرفته شده در جهت مخالف خیابان اصلی قرار بگیرند. یا در صورتیکه فضای اختصاص یافته برای این ساختمان طوری نبود که بتوان چنین پلانی را انتخاب کرد، باید در بودجه بندی اولیه به پنجره های دوجداره و دیوارهای عایق صدا توجه کرد تا افرادی که داخل ساختمان هستند از سر و صدای بیرون اذیت نشوند و محیطی آرام برایشان ایجاد شود.اگر خودتان فضایی را پارتیشن بندی می کنید بهتر است به دپارتمان هایی که کنار یکدیگر می چینید توجه داشته باشید. پارتیشن ها صداها را ضعیف نمی کنند یا از بین نمی برند، بنابراین اگر تیمی دارید که دائم با تلفن صحبت می کند بهتر است در پارتیشن بندی واحدها، این تیم را از تیمی که برای کار خود نیاز به سکوت دارد دورتر قرار دهید تا هر دو به راحتی بتوانند به کارهای روزمره خود رسیدگی کنند
  3. توجه به نور:یکی از مهم ترین نکات توجه به نور در طراحی یک محیط کار و حتی یک ساختمان مسکونی است. اغلب معماران تلاش می کنند تا فضای داخلی یک ساختمان را طوری طراحی کنند تا بیشترین استفاده از نور طبیعی برده شود. بخصوص در یک دفتر اداری، نور طبیعی می تواند انرژی بیشتری به کارکنان آن محیط ببخشد. بنابراین بسیار مهم است که پنجره ها در جهت صحیحی قرار بگیرند تا نور طبیعی بیشتری به فضای داخلی یک ساختمان اداری تابیده شود.همچنین در طراحی پلان ساختمان اداری بهتر است واحدهای مختلف طوری چیده شوند که همگی به یک اندازه از نور طبیعی بهره ببرند.در پارتیشن بندی یک فضای فلت هم به این نکته توجه کنید. چرا که پارتیشن ها ممکن است موجب شوند بخشی از واحد اداری شما از نور طبیعی محروم شود.

طراحی نقشه های ساختمانی: مبنا و اساس هر پروژه ساختمانی خواهد بود، چرا که کارفرما بر آن اساس اقدام به اخذ جواز، برآورد هزینه اجرا، مدت زمان انجام پروژه و عقد قرارداد با پیمانکاران ساختمان می نماید.در طراحی نقشه های ساختمانی کلیه عوامل ضوابط شهرسازی و شهرداری، قوانین مقررات ملی ساختمان، نوع کاربری، موقعیت زمین و نیاز کارفرما مورد بررسی قرار می گیرد و با توجه با آن بهترین طرح ممکن طراحی و ارائه میگردد. با توجه به این اصول ابعاد، تناسبات، روابط فضایی و جزئیات اجرایی در نقشه های ساختمانی طراحی می گردد.گروه معماری داتیس با توجه به سابقه بسیار زیاد در طراحی انواع پروژه های ساختمانی خدمات خود را به صورت ثبت سفارش آنلاین در اختیار کلیه هم وطنان عزیز ارائه می نماید .

فرم ثبت سفارش طراحی نقشه های ساختمانی

"*" فیلدها الزامی می باشد

نوع خدمات
طراحی های ویژه درخواستی
انواع فایل پذیرفته شده: jpg, حداکثر اندازه فایل: 2 MB.
پشتیبانی
پشتیبانی
پشتیبانی