گروه معماری داتیس

اجرای کفسازی

کف سازی یکی از مقولات مهم در پروژه های عمرانی به خصوص ساختمان سازی است. همانطور که بعداز اجرای یکدیوار، روی آن نازک کاری انجام می شود، بعد از تسطیح یک کف، یا اجرای یک سقف باید روی آن کف سازی انجام گیرد. تا هم به زیبایی و همبه دوام آن بیافزاید. کف سازی از مواردی است که بسیار به چشم می آید.اگر به خوبی انجام نشود،اعتبار مجری پروژهبسیار خدشه دار می شود. علاوه بر آن ممکن است به کارایی سازه نیز لطمهبزند یا در مواردی آن رابلا استفاده نماید. که در این صورت خسارات زیادی به بار می آورد. کف سازی در جاده سازی نیز ازاهمیت ویژه ای برخورداراست ولی در اینمقاله به کف سازی در ساختمان می پردازم.

 

کف سازی عمدتاً در سه بخش انجام می شود:

زیر سازی :

برای جلوگیری از نشست کردن مورد و حفاظت از تاسیسات عبوری از زیر سطح( مثل لوله های فاضلاب)

زیرسازی خود شامل دو بخش است:
  •  کوبیدن کف و منظور متراکم سازی خاک. ( در کف های خاکی(
  • ماهیچه کشی

وقتی تاسیسات از کف می گذرد، برای جلوگیری از لگد مال شدن و تخریب آن ها باید روی آن را با ملات پر سیمان پوشاند که به این کار ماهیچه کشی می گویند.

نکته:

قبل از اجرای فونداسیون نیز باید کف سازی انجام شود. در این مورد، باید چاه های قدیمی موجود شناسایی و با مصالح مناسب پر شود. اگر این کار انجام نشود امکان نشست ساختمان و ترک خوردگی در حین یا بعد از ساخت وجود دارد.

تسطیح:

در این مرحله از کف سازی تراز بندی و همباد کردن سطوح انجام می شود.اگر کف سازی در جایی باشد که امکان جاریشدن آب وجود دارد، باید حتماً شیب بندی مناسب برای هدایت آب بهکف شور ها یا آبرو ها انجام شود. ( مثل کف پیلوت یاپشت بام) تسطیح کف فونداسیون نیز با استفاده از بتن مِگر انجام می شود.اگر نیاز باشد از نفوذ آب به زیر سطحجلوگیری شود، باید در این مرحله یا مرحله بعدی کف سازی، عایق کاری، با استفادهاز قیر و گونی یا ایزوگام صورت گیرد.

سنگ فرش کردن یا روسازی:

اگر دو مرحله قبل به درستی انجام شده باشد، اجرای این مرحله به خوبی صورت میگیرد. البته اگر از بنّا و کارگر ها کارشانرا بلد باشند.در این مرحله باید با ریسمان کشی کلیه سنگ فرش ها به صورت همباد و هم تراز  با یکدیگر اجرا شوند. تازمانی که ملاتزیر آن خود را نگرفته است نباید از روی آن ها عبور کرد. در این مرحله سلیقه و ظرافت کار نیز اهمیت دارد.برای حاشیه ها معمولا نیاز است که سنگ فرش ها به صورت تکه ای به کار برده شوند. که در تکه کردن یا برش سنگ هانیز باید دقت کافی صورت گیرد. درسقف های طبقات می توان از سرامیک نیز استفاده کرد که چندان توصیه نمی کنم. زیرادر صورت ضعیف بودن زیرسازی در اثر فشار ترک بر می دارد یا می شکند.

در سنگ فرش کردن محوطه ها حتماً باید از مصالح با استقامت و ضخامت بیشتر مثل سنگ ها استفاده کرد. به این نکته نیزتوجه داشته باشید که هر چقدر ابعاد سنگ بزرگ تر و ضخامت آن کمتر باشد، احتمال ترک خوردن و شکستن آن بیشتراست.

یکی از انواع سنگ های مصرفی در کف سازی سنگ هایی است با ابعاد کوچک که اصطلاحاً به آن ” سنگ کلوچه”می گویند. برای کسانی که به دنبال صرفه اقتصادی هستند گزینه مناسبی می تواند باشد. زیرا قیمت آن نسبت به سنگهای معمول بسیار پایین تر است. در عین حال ضخامت مناسبی نیز دارند. البته کار با این سنگ ها به دلیل کوچکبودن زمان بر است و قلق های خاص خودش را دارد.

اجرای کف سازی یا کف‌فرش، موزاییک یا سرامیک در ساختمان نکات متعدد اجرایی دارند که باید رعایت شوند. در تمامی پروژه‌ها اهمیت صاف و تراز بودن سطح، لق نبودن کف‌فرش، منظم بودن بندکشی و…. اهمیت زیادی دارد. باید دقت شود اجرای کف‌فرش در تمامی سطوح نکات اجرایی مرتبط به خود را دارد، مثلا در اجرای کف‌فرش پله باید ضوابط کف‌فرش پله را دانست اما کلیت اجرای آن چندان متفاوت نیست.
انتخاب طرح برای کف‌فرش امری تجربی است اما با توجه سطح و ابعاد سنگ‌فرش می‌توان آن‌ را محاسبه کرد اما باید در این طراحی حتما به پرت و یا اشتباهات اجرایی نیروی کار دقت داشت. مثلا ممکن است درز‌ها یک اندازه نشوند. اگر اجزای ساختمان به درستی اجرا نشوند، مثلا دیوارها عمود بر هم نباشند یا زاویه دیوار زیاد باشد اجرای کف‌فرش با پرت و دشواری زیادی همراه است.

فرم ثبت سفارش اجرای ساختمان

"*" فیلدها الزامی می باشد

نوع خدمات
انواع فایل پذیرفته شده: jpg, pdf, حداکثر اندازه فایل: 4 MB.
پشتیبانی
پشتیبانی
پشتیبانی